مقدمه:
ماژول اسلایدشو در لایتروم، ساخت اسلایدشوهای سفارشی را آسان میکند. پس از اتمام کار، میتوانید فایل اسلایدشوی لایتروم خود را به صورت ویدیو یا PDF خروجی گرفته و ویدیوی اسلایدشو را در یوتیوب یا هر پلتفرم شبکه اجتماعی دیگر به اشتراک بگذارید. این فایل پیدیاف را میتوان بهتنهایی استفاده کرد یا در پاورپوینت، کینوت یا ارائههای مشابه گنجاند.
حتی اگر تمایلی به اشتراک گذاشتن عکسهایتان ندارید، ساختن یک اسلایدشو در لایتروم میتواند اعتماد به نفس شما را در عکاسی افزایش دهد. صرف زمان برای انتخاب بهترین عکسهایتان و نمایش آنها در یک اسلایدشو، تجربهای دلنشین و روحیهبخش است.
با استفاده از ماژول کتابخانه و ماژول ظهور در لایتروم، به راحتی ممکن است بهترین عکسهای خود را از دست بدهید. مرور مجموعه عکسهای خود و انتخاب عکسهای مورد علاقهتان به شما کمک میکند تا دیدگاه مثبتی نسبت به عکسهایتان پیدا کنید.
شاید شما از کارتان راضی و به آن اطمینان دارید که عالی است؛ اما متاسفانه این چندان رایج نیست. من بسیاری از عکاسان را میشناسم که در دیدن عکسهای خود به طور مثبت مشکل دارند. ساختن یک اسلایدشو در لایتروم میتواند به شما کمک کند، چون بهترین عکسهایتان را به صورت حرفهای مشاهده خواهید کرد.
من از لایتروم کلاسیک استفاده میکنم و این موضوعی است که در این مقاله درباره آن مینویسم. به نظر میرسد ماژول اسلایدشو در لایتروم سیسی محدودتر باشد.
انتخاب عکس برای اسلایدشو
ابتدا باید مجموعهای از عکسهای مورد نظرتان را برای ساخت اسلایدشو در لایتروم انتخاب کنید. تعداد عکسها، طول اسلایدشو و مدت زمان نمایش هر عکس را تعیین میکند. شما میتوانید این موارد را کنترل کنید و در ادامهی این مقاله، نحوهی مدیریت زمان نمایش را توضیح خواهم داد.
به مخاطبان و محل ارائه اسلایدشو فکر کنید. شاید بخواهید بهترین عکسهایتان را به نمایش بگذارید، یا شاید فقط عکسهای مربوط به یک رویداد خاص مثل جشن تولد فرزندتان یا تعطیلات اخیرتان را انتخاب کنید.
داشتن یک تم واحد در طول اسلایدشو به حفظ توجه بیننده برای مدت طولانیتر کمک میکند. هنگام انتخاب عکسها، زمانی را به این موضوع اختصاص دهید.
معمولا انتخاب اولیهای سریع انجام میدهم و عکسهای بیشتری از آنچه در اسلایدشو نهایی استفاده خواهم کرد، انتخاب میکنم. این کار به من انعطافپذیری بیشتری در زمان گزینش عکسها میدهد. داشتن عکسهای بیشتر، گزینههای بهتری در اختیار شما قرار میدهد. در نظر گرفتن اینکه کدام عکسها در کنار هم در ترتیب نمایش بهتر به نظر میرسند، آسانتر میشود.
گام به گام
در ماژول کتابخانه، نمای شبکه را انتخاب کنید. حالا میتوانید در فهرست عکسهای خود جستجو کنید و عکسهایی را که میخواهید در نمایش اسلاید خود بگنجانید، انتخاب کنید. بهترین راه برای انجام این کار، اضافه کردن هر عکسی که انتخاب میکنید به مجموعهی سریع با کلیک روی تصویر و زدن کلید B است.
بعد از انتخاب تمام عکسهای موردنظرتان، یک مجموعه جدید بسازید. این کار به شما کمک میکند تا تصاویری که برای اسلایدشو از آنها استفاده میکنید را پیگیری کنید. تمام تصاویر موجود در مجموعه سریع خود را انتخاب کرده و سپس کلیدهای Ctrl+N (در مک Cmd+N) را فشار دهید. به این مجموعه جدید نامی بدهید تا به پنل مجموعهها در سمت چپ پنجره اصلی لایتروم اضافه شود.
میتوانید در طول آمادهسازی پروژه اسلایدشو، عکسها را به مجموعه خود اضافه یا از آن حذف کنید.
انتخاب و آمادهسازی عکسها برای اسلایدشو در لایتروم
قدم بعدی در ساخت اسلایدشو در لایت روم اگر نگوییم مهمتر، به اندازه انتخاب عکسها مهم است. چیدن عکسها به ترتیبی که برای بیننده دلنشین باشد و به صورت پیوسته جریان داشته باشد، اسلایدشوی جذابتری میسازد.
بدون توجه دقیق، اسلایدشو لایتروم شما ممکن است مجموعهای بیربط به نظر برسد. این ترتیب تصادفی بعید است که توجه کسی را برای مدت طولانی جلب کند، مگر اینکه عکاس درجه یکی باشید. باید مطمئن شوید که عکسهایتان در کنار هم خوب به نظر میرسند.
دو راهنما انتخاب
دو چیز در ایجاد ترتیب مناسب تصاویر برای اسلایدشو به شما راهنمایی میکند: اول، داستانی که میخواهید تعریف کنید. هنگام ساخت اسلایدشو، میخواهید مخاطب از مجموع عکسهایتان چه چیزی ببیند؟ این فرایند با ارائه جداگانه عکسها بسیار متفاوت است.
نکتهی دیگر هنگام ساخت اسلایدشو، نحوهی کنار هم قرار گرفتن تصاویر قبل و بعد از هر تصویر است. این موضوع ارتباط زیادی با محتوای هر عکس دارد. آیا رنگهای مشابهی در عکسهایی که کنار هم قرار میدهید وجود دارد؟ سوژهی اصلی شما در سمت چپ یا راست قاب عکس قرار دارد؟ آیا در هر عکس افرادی حضور دارند؟ همچنین به نحوهی قرار دادن تصاویر عمودی و افقی نیز فکر کنید.
آیا مجموعه عکسهایی که برای ساخت اسلایدشو از آنها استفاده میکنید، ترتیب طبیعی وقایع را دنبال میکند؟ اگر اینطور است، بهتر است مطمئن شوید که ترتیب وقایع بدون وقفه است، یا حداقل به نظر طبیعی میرسد.
اگر از یک عروسی عکس گرفتهاید و میخواهید یک اسلایدشو بسازید، بهتر است عکسها را بهترتیب زمانی که در روز اتفاق افتادهاند، مرتب کنید. از پرتاب دسته گل عروس یا برش کیک شروع نکنید. این اتفاقات معمولا در اواخر روز میافتند. از ابتدا شروع کنید و بهطور طبیعی در طول سلسله اتفاقات پیش بروید تا با عکسهایتان داستانی جذاب روایت کنید.
وقت بگذارید و عکسهای انتخابی خود را طوری مرتب کنید که به ترتیب خوبی برسند.
اسلایدشو خودتان را بسازید
حالا که عکسها را به دلخواه خود چیدهاید، وقت ساخت اسلایدشو است. روی «Slideshow Module» در منوی بالا کلیک کنید. این کار یک رابط ماژول جدید با پنلهای چپ و راست متفاوت باز میکند.
در گوشهی بالا سمت راست ماژول اسلایدشو (Slideshow Module)، گزینهای برای ساختن یک اسلایدشوی جدید خواهید دید. روی آن کلیک کنید و نام اسلایدشو را وارد کنید. از منوی کشویی محل ذخیرهسازی در پایین آن، محل ذخیره اسلایدشو را انتخاب کنید. پس از ذخیره، تمام تغییرات بعدی بهطور خودکار ذخیره میشوند.
در این پنجره، شما همچنین میتوانید نسخههای مجازی از عکسهای استفادهشده در اسلایدشو خود ایجاد کنید. این به شما امکان ویرایش آنها یا افزودن پیشتنظیمهای لایتروم برای اسلایدشو بدون تغییر فایلهای اصلی تصویر میدهد.
در پنل سمت چپ ماژول اسلایدشو، چندین گزینه قالب پیدا خواهید کرد. در مرورگر قالبها میتوانید از یک قالب موجود استفاده کنید یا قالب خودتان را بسازید و برای استفادههای بعدی ذخیره کنید. کار را با یکی از قالبهای آمادهی لایتروم شروع کنید. این کار فرایند را سادهتر میکند و همیشه میتوانید در طول کار آن را شخصیسازی کنید.
بعد از انتخاب یک قالب از مرورگر قالبها، میتوانید پیشنمایش اسلایدشو را ببینید. برای این کار روی آیکون مثلث در پایین ماژول اسلایدشو یا دکمه پیشنمایش در سمت راست، زیر پنل پخش کلیک کنید. خواهید دید که ترتیب تصاویرتان در قالبی که انتخاب کردهاید چگونه به نظر میرسد.
سفارشیسازی ارائه شما در ماژول اسلایدشو
لایتروم در ماژول اسلایدشو، امکانات بسیاری برای شخصیسازی ظاهر اسلایدشو در هنگام پخش ارائه میدهد.
پلاک شناسایی (Identity Plate)
بالای پنجرهی اصلی نمایش اسلاید که اولین تصویر مجموعه را نشان میدهد، یک صفحه شناسایی میبینید. اگر قبلاً در لایتروم یکی ساختهاید، ممکن است نمایش داده شود. در پنل سمت راست، میتوانید در قسمت «Overlays» صفحه شناسایی را تغییر دهید یا اضافه کنید. در اینجا گزینههایی برای متن مورد استفاده، همراه با اندازه و رنگ دلخواهتان برای صفحه شناسایی خواهید دید. همچنین میتوانید نمایش آن را غیرفعال کنید.
پانل گزینهها (Options Panel)
در پنل تنظیمات میتوانید نحوه نمایش تصاویر اسلایدشو را انتخاب کنید. هر یک از کادرهای انتخاب را بررسی و تعیین کنید که میخواهید تصاویرتان چگونه به نظر برسند.
میتوانید عکسها را طوری تنظیم کنید که کل قاب را پر کنند، اما با این کار ممکن است بخشی از عکسها بریده شود. همچنین میتوانید حاشیه یا سایه اضافه کنید و رنگ و اندازه آنها را کنترل نمایید.
پانل چیدمان (Layout Panel)
در پنل چیدمان، میتوانید فضای اطراف عکسهایتان را اضافه کنید. با این گزینه باید توجه داشته باشید که نسبت ابعاد عکسهایتان بر اساس نحوه کنترل فضا تغییر میکند. بهطور پیشفرض، بالا، پایین و کنارهها به هم مرتبط هستند. میتوانید آنها را از هم جدا کرده و ناحیه قابل مشاهده را مطابق میل خود تنظیم کنید.
پانل روی هم (Overlays Panel)
در پنل همپوشانیها میتوانید پلاک هویت سفارشی خود را ویرایش کنید، واترمارک، رتبهبندی یا متنهای همپوشانی اضافی را اضافه کنید.
هر یک از این جنبهها قابل تنظیم هستند. برای گزینههای متنی، باید روی آیکونهای مثلث کلیک کنید تا پنجرهای باز شود که بتوانید آنها را در آن پیکربندی کنید. در اینجا میتوانید اندازه، رنگ و محل نمایش متن را تنظیم کنید.
برای هر اسلاید، میتوانید با کلیک روی ABC در زیر پنجره اصلی اسلایدشو، متن خود را اضافه کنید. در نوار کناری میتوانید رنگ، قلم و میزان شفافیت را انتخاب کنید. برای تنظیم اندازه و جای متن، روی کادر اطراف متن کلیک کرده و آن را بکشید.
پانل پسزمینه (Backdrop Panel)
در پنل پسزمینه میتوانید عکس یا رنگی را پشت عکسهای خود اضافه کنید. اگر انتخاب کردهاید که عکسهایتان کل قاب را پر کنند (در Layout Panel)، با افزودن پسزمینه هیچ تغییری را مشاهده نخواهید کرد.
برای ایجاد ظاهری سایهدار، گزینهی «رنگآمیزی» را انتخاب کنید. یک رنگ را از رنگآمیزی و رنگ دیگر را از پایینتر، از قسمت «رنگ پسزمینه»، انتخاب کنید. برای استفاده از یک رنگ پسزمینه، گزینهی «Color Wash» را علامت نزده بگذارید.
برای افزودن تصویر پشت زمینه، روی «Background Image» کلیک کنید و عکس مورد نظر را از نوار فیلم به درون پنل بکشید و رها کنید. اگر این گزینه را نمیبینید، کلید F6 را فشار دهید. میتوانید میزان شفافیت این تصویر را کنترل کنید. میتوانید گزینههای رنگ را فعال یا غیرفعال کنید تا فقط تصویر در پسزمینه نمایش داده شود.
عنوانها (Titles Panel)
در این پنل، میتوانید عنوانهایی را که در ابتدا و انتهای ارائه اسلایدشو لایتروم نمایش داده میشوند، اضافه کنید. میتوانید رنگ، قلم و اندازه متن را انتخاب کنید.
پنل موسیقی (Music Panel)
از پنل موسیقی میتوانید موسیقی دلخواهتان را به نمایش اسلاید اضافه کنید. روی آیکون + کلیک کنید و یک فایل mp3 از هارد دیسک خود انتخاب نمایید.
پنل پخش (Playback Panel)
در پنل پخش، میتوانید جریان نمایش اسلاید لایتروم خود را کنترل کنید. میتوانید پخش اسلایدشو را بهصورت دستی مدیریت کنید یا اگر در مرحله قبل موسیقی اضافه کردهاید، آن را با موسیقی هماهنگ کنید.
در این پنل، میتوانید طول مدت انتقال بین عکسها را کنترل کنید. همچنین میتوانید تعیین کنید که هر عکس چه مدت روی صفحه نمایش بماند تا عکس بعدی ظاهر شود. این تا حدی به محل ارائه اسلایدشو و مخاطبان هدف شما بستگی دارد.
با این گزینهها آزمایش کنید؛ زیرا در حس کلی اسلایدشو شما بسیار مهم هستند. اگر بهطور اتفاقی انتخاب شوند، ممکن است پخش اسلایدشو بهترین حالت ممکن نباشد. گزینههای مختلف را امتحان کنید، آن را پخش کنید و ببینید که از آن خوشتان میآید یا نه.
چگونگی پخش اسلایدشو
ساخت اسلایدشو در لایتروم روشی آسان برای اشتراکگذاری مجموعهای از تصاویر شماست. میتوانید اسلایدشو را بهعنوان یک فایل ویدیویی یا PDFخروجی بگیرید. با خروجی گرفتن در فرمت PDF، میتوانید آن را در ارائه پاورپوینت یا کینوت بگنجانید. هنگامی که آماده شدید، گزینه مورد نظر خود را از پایین پنل سمت چپ انتخاب کنید.
به خودتان فرصت آزمایش بدهید. همیشه خوب است مطمئن شوید عکسهایتان را در بهترین شکل ممکن ارائه میدهید. با ساخت چند اسلایدشوی مختلف، نحوهی انتخاب و چینش تصاویر و طراحی ارائههای زیبا را یاد میگیرید.